Ojojoj, det är verkligen varmt ute, i skuggan är det 26 grader, det känns som man är utomlands. Fick höra att vi hade varmast i hela Europa igår och det säger en hel del. Hade bara varit 10 grader i Frankrike, det känns lite lustigt. Men oj vad vi är tacksamma för det, man kan inte starta sommaren på ett bättre sätt. Vindstilla och solen steker på, man blir nästan glad när det kommer ett litet moln som man får lite svalka. Det bästa hade varit om man kunde bada men eftersom det varit issläpp för mindre än en vecka sen så tror jag inte det är direkt "badvänligt", men det går säkert för dem som är lite mer hårdhudade. De hotade med regn imorgon men förhoppnigsvis så var det inget långvarigt, det får gärna fortsätta vara soligt.
 
Hoppas ni alla får en riktigt bra helg och om ni inte är i Jäckvik så hoppas jag att ni har bra väder där ni är också. Bjuder på två bilder tagna nu på eftermiddagen.
 
Denna torsdag började med att klockan 6 på morgonen försvann strömmen här i Jäckvik, den kom inte tillbaka förens 3 timmar efteråt alltså klockan 9. Nästan direkt efter att strömmen kommit tillbaka kommer larmet, det har uppstått en brand i sädva kraftstation på en av transformatorerna. Jäckviks brandmänn rycker ut med vår lokala brandbil och anländer till platsen. Därefter kommer även Arjeplpgs brandkår. Allting kunde släckas och det slutade bra. Ni kan läsa mer på artikeln här nedan i piteå-tidningen.
 
 
Något som man inte ser alltför ofta är älgar och något ännu mer sällan är flera på samma gång och något ÄNNU mera sällsynt är att se 11 älgar samtidigt. Lyckades inte fånga alla på samma kort men dem finns där på samma myr, bara lite träd och bäckar i vägen. Riktigt roligt att se, det gör att man längtar ännu mer till höstjakten, hehe.
 
Sommaren är här i Jäckvik, 20 grader i skuggan och det är bara i slutet av maj. Träden är gröna, hornavan är isfri och vattennivån är ovanligt hög för årstiden.