I Luleå ser det inte riktigt ut som det gör här hemma i Jäckvik. Här finns det 25 centimeter snö och 10 minusgrader, snön har klamrat sig fast i träden och ger en hög mysfaktor! Imorgon är det första advent och nu är det inte länge kvar tills det är jul på riktigt. I fler och fler hus ser man nu julstjärnor, julbelysning och adventsstakar som är framplockade. Härligt med lite julstämning! Fågelhuset har fått påfyllning så nu är småfåglarna glada också.
Vandringälgarna är på väg men några är fortfarande kvar och som lyckades fångas på bild. Gnistrande snö, träd med rimfrost och solen tittade fram, temperaturen ligger idag på 3 till 4 minusgrader. En härlig för vinter dag! Allt ifrån ko, kalv, kvigor och mindre och större tjurar fanns på fjället i de höga riset. 
Foto: Jesper Westerlund


Lördag 8 november, 5 minusgrader och lågt i tak, en tur upp till fjället men där såg man inte mycket. Istället blev det att kolla isen, tjockleken på isen i viken ligger mellan 8-15 cm och det prövades därefter både med fyrhjuling och skoter, kul att sladda lite! 
Som ni ser på första bilden såg man inte mycket högst upp på fjället men ju längre ner man kom desto klarare blev det.